29 Αυγούστου 2022 | Τελευταία Νέα | 660 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια. Προηγουμένως, ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε απότμημα του Τιμίου Σταυρού το οποίο λιτανευτικώς  προσήγαγε στον Ιερό Ναό και το έθεσε σε προσκύνηση των πιστών.

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ  να τιμήσουμε ένα πρόσωπο που κάνει υπερήφανη την ανθρωπότητα, με αυτήν την φράση άρχισε το κήρυγμά του ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Χερουβίμ Τσινόγλου, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης. Ο Τίμιος Πρόδρομος καθίσταται πρότυπο ζωής. Θα σταθούμε  σε κάποια θαυμαστά σημεία της ζωής του. Πρώτον: γεννάται με τρόπο θαυματουργικό, από στείρα μητέρα. Ο Θεός αποκαλύπτεται μέσα από τη ζωή του Προδρόμου,  ο Θεός ο οποίος  προσδιορίζεται μόνον με τη δύναμη της πίστης.
Ο Τίμιος Πρόδρομος φανερώνει την κεκρυμμένη εν Χριστώ ζωή.
Ως Πρόδρομος είχε έναν και μοναδικό σκοπό: να δείξει τον Έναν της Τριάδας!
Δεύτερον: ο Τίμιος Πρόδρομος είχε το θάρρος να ελέγξει την αμαρτία, να στηλιτεύσει τα πάθη «των κρατούντων» υπηρετώντας πιστά  το θέλημα του Θεού και το Θείο Νόμο».

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022, της εορτής του Προφήτου και Ασκητού Τιμίου Προδόμου τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία  ιερούργησαν  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας και  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  κ. Βαρνάβας.

«Ας βαδίσουμε στα ίχνη του Τιμίου Προδρόμου και ας γίνουμε μικροί ασκητές, ας ακολουθήσουμε το δρόμο της άσκησης και της νηστείας!» προέτρεψε τους πιστούς που κατέκλυσαν τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο Επίσκοπος Ναζιανζού και Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.    

Παρόντες στις λατρευτικές εκδηλώσεις ήταν η Αντιπεριφερειάρχης  Κ. Μακεδονίας κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Νεαπόλεως – Συκεών  κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, κ. Στράτος Σιμόπουλος, κ. Δημήτρης Κούβελας, Εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού και πλήθος κόσμου.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως