10 Φεβρουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1048 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον κατάμεστο Ιερό Ναό  του Αγίου Χαραλάμπους Συκεών.

Η Εκκλησία μας σήμερα, επεσήμανε με έμφαση  ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, φωτίζει δύο πρόσωπα ισχυρής πίστης: τον ιερομάρτυρα άγιο Χαράλαμπο, τον έλκοντα την καταγωγή του από τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας, που πρεσβύτης ων, 113 ετών, επισφραγίζει την ιερατική του διακονία με τη μαρτυρική θυσία της ζωής του και τη Χαναναία, μια γυναίκα που, αν και ειδωλολάτρισσα, καταφέρνει  με την επιμονή της πίστης της και την ταπείνωσή της να αποσπάσει το έλεος του Χριστού για την «κακώς δαιμονιζομένη» κόρη της. Η Χαναναία με τη δύναμη της πίστης  της επιτυγχάνει υπερκερνώντας τρία εμπόδια: το ειδωλολατρικό της περιβάλλον, την προσποιητή απόρριψη του Κυρίου και τον εαυτό της, να εξασφαλίσει το έλεος του Κυρίου και να μεταβάλει το θέλημά Του.

Την παραμονή, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο τη διακονία του λόγου είχε ο π. Γεώργιος Οικονόμου.

Εκ του Γραφείου Τύπου