7 Οκτωβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1816 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο   6 Οκτωβρίου  2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών του ΙΔ΄ Εκπαιδευτικού Συνεδρίου, το οποίο διοργάνωσε η Χριστιανική Αδελφότητα της «Ελπίδας». Το Συνέδριο είχε ως θεματική:  «Η πλοήγηση  στο Σύγχρονο Σχολείο».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, στο χαιρετισμό του προς τους συνέδρους –εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, υπογράμμισε το ανυπέρβλητο παιδευτικό έργο  της  Εκκλησίας, η οποία συνιστά  «Κιβωτό» ανώτερη από Εκείνην που φιλοξένησε  και διέσωσε το Νώε. «Στην Κιβωτό του Νώε», είπε ο Σεβασμιώτατος επικαλούμενος σκέψεις του Ιερού Χρυσοστόμου, «μπήκε γεράκι και βγήκε γεράκι, ενώ στην Εκκλησία, μπαίνει  γεράκι και βγαίνει  περιστέρι, μπαίνει  λύκος και βγαίνει αρνάκι». Περαίνοντας το λόγο του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την  αδελφότητα για την πολύτιμη  προσφορά της στον ιεραποστολικό και στον εκπαιδευτικό τομέα.

Η προεστώσα της αδελφότητας κ. Ιουλία Χατζηδάκη, αφού παρουσίασε με παραστατικότητα τη ζοφερή εκπαιδευτική πραγματικότητα της εποχής μας, επεσήμανε με έμφαση τις ριζικές τομές που πρέπει να συντελεστούν, για να καταστεί το Σχολείο εκπαιδευτήριο διάπλασης ανθρώπινων προσωπικοτήτων. Η θεολόγος κ.Ιουλία Χατζηδάκη επισφράγισε το χαιρετισμό της με τα λόγια  του μακαριστού  Στεργίου Σάκκου: «Το σχολείο δεν είναι μεταπράτης γνώσεων, είναι ανθρωποπλάστης» . 

Εκ του Γραφείου Τύπου