25 Ιουνίου 2020 | Τελευταία Νέα | 963 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου επ’ ονόματι της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Φεβρωνίας, εντός των νέων Κοιμητηρίων Φιλύρου, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Αναστασιάδη, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Το Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο χτίστηκε εξ ολοκλήρου με δαπάνη του κυρίου Ιωάννη Ταρασίδη και της οικογένειάς του εις μνήμην της μακαριστής συζύγου του Φεβρωνίας Ταρασίδου.

Αμέσως μετά τα Θυρανοίξια ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτρος Φεβρωνίας.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο π. Παντελεήμων, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Βαρνάβα και αφού συνεχάρη τόσο τους πατέρες της ενορίας για τη συμβολή τους στην αποπεράτωση του Παρεκκλησίου όσο και τον κ. Ταρασίδη για την ευλογημένη και αξιέπαινη πράξη του να κατασκευάσει ένα ναϋδριο μέσα στο χώρο των Κοιμητηρίων, τόνισε την αξία της δημιουργίας και προσφοράς ενός νέου θυσιαστηρίου για τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό αποτελεί μνημόσυνο και τη θύμηση ανθρώπων που ανήκουν στη θριαμβεύουσα Εκκλησία.  

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, πολιτικοί και άλλοι φορείς της περιοχής, η οικογένεια του κτήτορα καθώς και πλήθος κόσμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως