16 Σεπτεμβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 3094 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, πλαισιούμενος από πλήθος πατέρων της Μητροπόλεως, τέλεσε τα θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Πολιτεία Ευόσμου.

Σύμφωνα με το τυπικό, η  είσοδος στο Ναό έγινε με έναν ιδιόμορφο τρόπο. Οι πόρτες ήταν κλειστές. Ο Επίσκοπος πρόσταξε αυτούς που ήταν πίσω από τις πόρτες να τις ανοίξουν στο Βασιλιά της δόξης, λέγοντας τα λόγια του Δαυίδ «Άρατε πύλας οι άρχοντες ημών…», από μέσα ακούστηκαν τα λόγια που οι Άγγελοι έλεγαν αναμεταξύ τους κατά την ανάληψη του Κυρίου. «Τις εστιν ούτος ο Βασιλεύς της δόξης». Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος εισήλθε στον Ιερό Ναό και αφού εψάλη η Δοξολογία, τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού και χοροστάτησε στον Εσπερινό.

Ένας νέος περικαλλής Ιερός  Ναός προσφέρθηκε στη λατρεία του Θεού, για να δοξάζεται το υπερύμνητο Όνομά Του, για να μετέχουν στη χάρη  Του οι ψυχές των πιστών.

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας, μέσα σε κλίμα κατανυκτικό και μεγαλοπρεπές, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Ο λαός του Θεού από νωρίς είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπήρξε εντυπωσιακή   η παρουσία  των νέων ανθρώπων και των μικρών παιδιών, καθώς και η αθρόα προσέλευσή τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

 « Ο πρώτος μήνας, ο Σεπτέμβριος, της νέας ιεραποστολικής χρονιάς, είπε ο   Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, σημαδεύεται και σφραγίζεται από την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας είναι η Εκκλησία του Σταυρού και της Ανάστασης. Ο Κύριος θέτει ως όρο βασικό, ως προϋπόθεση το « όστις θέλει οπίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτον αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι». Όποιος θέλει να είναι μαθητής Του, οφείλει να σηκώνει το σταυρό  του. Τον σταυρό, τον οποίο ο Κύριος μέσα στον υπερβάλλοντα πλούτο της αγάπης Του και της σοφίας Του επέλεξε για τον καθένα. Μόνον σταυρωμένοι μπορούμε να ζήσουμε την ανάσταση  και να φέρουμε την ανάσταση στους άλλους, τους αδελφούς μας». 

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας την ευαρέσκειά του χειροθέτησε σε Οικονόμο τον π.Κωνσταντίνο Καργιώτη.

Εκ του Γραφείου Τύπου