24 Ιανουαρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 1092 προβολές
Δελτίο Τύπου
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Αλεξίου, προκειμένου να προστεί της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή των Θεοφανείων.
 
Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έφθασαν στην Ιερά Μονή το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 και το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων ενώ το βράδυ άρχισε η Ιερά Αγρυπνία για τη μεγάλη Δεσποτική εορτή, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της επομένης με την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, μπροστά στον αρσανά της Ιεράς Μονής.
 
Το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020 τελέσθηκε ο μεθεόρτιος Εσπερινός της εορτής των Θεοφανείων και της Συνάξεως του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ενώ αμέσως μετά την τράπεζα ακολούθησε η καθιερωμένη ευλόγηση και κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στο Συνοδικό της Μονής, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο πνευματικό και ωφέλιμο στους πατέρες και στους προσκυνητές της Μονής.
 
Τέλος, το πρωί της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου 2020 τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου επί τη συνάξει του Τιμίου Προδρόμου. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και η συνοδεία του αναχώρησαν γεμάτοι από πνευματικές εμπειρίες, γευόμενοι τη φιλοξενία και την αγάπη του Καθηγουμένου και των πατέρων της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως