7 Φεβρουαρίου 2021 | Τελευταία Νέα | 574 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη, στον οποίο φυλάσσεται απότμημα του λειψάνου του νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου  του Καππαδόκα,  τελέστηκαν δυο Θείες  Λειτουργίες στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων και για να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους πιστούς να συμμετάσχουν στη Θεία Λατρεία.

Ο  πρωτοπρεσβύτερος και ακαδημαϊκός καθηγητής  π.  Βασίλειος  Καλλιακμάνης ανέλυσε με γλαφυρότητα το αποστολικό ανάγνωσμα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην έννοια της αγιότητας και στη δυνατότητα κατάκτησής της. Ο ομιλητής με σαφήνεια προσδιόρισε τις πνευματικές συντεταγμένες της αγιότητας: τον πνευματικό αγώνα, τη συμφιλίωση του πιστού με το Θεό και τους αδελφούς του, τη συνειδητή συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια, ο ομιλητής πρότεινε την αξιοποίηση του χρόνου: «νυν καιρός ευπρόσδεκτος, νυν ημέρα σωτηρίας». Ο χρόνος της ζωής να γίνει μέσο σωτηρίας.  Να εκμεταλλευτούμε το χρόνο της ζωής μας, για να γίνουμε μέτοχοι της Θείας Φύσεως του Θεού.  

Στο διαδικτυακό κανάλι της Μητρόπολης https://www.youtube.com/watch?v=-Au57BqXhJ8,  μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρωινή Θεια Λειτουργία, η οποία  σήμερα μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση.  

Εκ του Γραφείου Τύπου