1 Φεβρουαρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 737 προβολές
Δελτίο Τύπου
Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, μνήμη του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Τρύφωνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας εκκλησιάστηκε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης.
Πρόκειται για τον τόπο στον οποίο εδώ και έναν αιώνα τιμάται ο Άγιος από τους λαχανοκαλλιεργητές που υπήρχαν και υπάρχουν στην περιοχή των λαχανόκηπων στα όρια των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και πως το όνομα του συνδέθηκε με τους αγρότες και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γη, καθώς τιμάται ως προστάτης τους.
Επίσης τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού για το νέο μήνα, ανέγνωσε τις ειδικές ευχές του Αγίου Τρύφωνος υπέρ ευφορίας των καρπών της γης, τέλεσε μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους λαχανοκαλλιεργητές, αρτοκλασία για το σύλλογο λαχανοκαλλιεργητών «Ο Άγιος Τρύφων» και έκοψε τη βασιλόπιτα για το νέο έτος.
Εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου και πλήθος κόσμου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος μετέβη και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα: α) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης στα Διαβατά, β) στο 2ο Γυμνάσιο Εχεδώρου στα Διαβατά και στο 2ο Γενικό Λύκειο Εχεδώρου στη Μαγνησία, ευχόμενος σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά μέσα στη χάρη και την ευλογία του Αγίου Θεού.
Στις κοπές βασιλόπιτας των σχολείων του Δήμου Δέλτα παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως