1 Φεβρουαρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 799 προβολές
Δελτίο Τύπου
Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, μνήμη του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Τρύφωνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας εκκλησιάστηκε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης. 
Πρόκειται για τον τόπο στον οποίο εδώ και έναν αιώνα τιμάται ο Άγιος από τους λαχανοκαλλιεργητές που ζούσαν και ζουν στην περιοχή των λαχανόκηπων, στα όρια των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου και στο πώς το όνομα του συνδέθηκε με τους αγρότες και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γη, καθώς τιμάται ως προστάτης τους.
Επίσης τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού για τον νέο μήνα, ανέγνωσε τις ειδικές ευχές του Αγίου Τρύφωνος «υπέρ ευφορίας των καρπών της γης», τέλεσε μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους λαχανοκαλλιεργητές, αρτοκλασία για το σύλλογο λαχανοκαλλιεργητών «Ο Άγιος Τρύφων» και έκοψε τη Αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος.
Εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου και πλήθος κόσμου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος μετέβη και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα στο 2ο Γυμνάσιο Εχεδώρου στα Διαβατά, στο 2ο Γενικό Λύκειο Εχεδώρου και στο 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου στη Μαγνησία, ευχόμενος σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά μέσα στη χάρη και την ευλογία του Αγίου Θεού.
Στις κοπές βασιλόπιτας των σχολείων του Δήμου Δέλτα παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος.
Εκ της Ι.Μητροπόλεως