12 Φεβρουαρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1218 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου ή Κυριακή του Ασώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε διεξοδικά την ευαγγελική περικοπή της ημέρας από τον Ευαγγελιστή Λουκά την οποία χαρακτήρισε ως το Ευαγγέλιο των Ευαγγελίων και τόνισε την αγάπη και τη στοργή του πατέρα που περίμενε καρτερικά την επιστροφή του υιού του από την «ξενιτιά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ωραιόκαστρο όπου τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού ενόψει των εγκαινίων του κοινωνικού ιατρείου, του κοινωνικού παντοπωλείου και του δικτύου κοινωνικής μέριμνας του Δήμου Ωραιοκάστρου μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου κ. Αστέριου Γαβότση και του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Πέτρου Αταμιάν, οι οποίοι ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την ευλογία του στο νέο έργο του Δήμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως