15 Σεπτεμβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1491 προβολές

Δελτί Τύπου

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Παγκόσμιος Υψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Διαλογής.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αναστασιάδης ο οποίος ανέπτυξε εμπεριστατωμένα το θέμα «Σταυρός και Αγιότητα». Προ του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή τμήματος του Ιερού λειψάνου του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου, ενώ σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστη ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, του Όρθρου, της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της τελέτής Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου.
Στον εμπνευσμένο του λόγο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου και στο δρόμο ζωής και μετανοίας που δείχνει σε όλους μας έτσι ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να οδηγηθούμε στην αγκαλιά του Θεού. Στο τέλος δε, ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για τη χαρά της πανηγύρεως και ιδιαιτέρως τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του σε αυτήν, ενώ παρόντες στις ιερές ακολουθίες ήταν εκπρόσωποι του Δήμου Ωραιοκάστρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αστέριο Γαβότση.  
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως