2 Φεβρουαρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 1075 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Τρύφωνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας εκκλησιάστηκε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης.

Πρόκειται για τον τόπο στον οποίο εδώ και έναν αιώνα τιμάται ο Άγιος από τους λαχανοκαλλιεργητές που ζούσαν και ζουν στην περιοχή των λαχανόκηπων, στα όρια των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου και στο πώς το όνομα του συνδέθηκε με τους αγρότες και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γη, με αποτέλεσμα να τιμάται ως προστάτης τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφού τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για τον νέο μήνα, ανέγνωσε τις ειδικές ευχές του Αγίου Τρύφωνος «υπέρ ευφορίας των καρπών της γης» και τέλεσε μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους

λαχανοκαλλιεργητές και αρτοκλασία για τον σύλλογο λαχανοκαλλιεργητών «Ο Άγιος Τρύφων», ενώ ευλόγησε και την Αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος. Ευχαρίστησε δε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού για τη φιλοξενία, τους παρισταμένους Βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριο Κούβελα και κ. Ευστράτιο Σιμόπουλο, τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου «Ο Άγιος Τρύφων», τους εκπροσώπους των αρχών και φορέων της πόλης και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως