11 Νοεμβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 935 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, ενός σύγχρονου και λαοφιλούς Αγίου, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο περικαλλής φερώνυμος Ιερός Ναός στον Δενδροπόταμο Μενεμένης.
Την παραμονή της μνήμης του Αγίου, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Οικονόμου, ο οποίος παρουσίασε με τρόπο επιγραμματικό αλλά κατανοητό τον βίο και το έργο του Αγίου Νεκταρίου, υπογραμμίζοντας τη διαχείριση των βιωμάτων του, η οποία του χάρισε εν τέλει τον αμαράντινο στέφανο της Αγιότητας.
Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αναστασιάδης, ο οποίος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό, αναφέρθηκε στη σημασία της Αγιότητας ιδιαίτερα στην εποχή μας, επισημαίνοντας ότι η Αγιότητα μας αφορά όλους, παρότι στις μέρες μας αντιμετωπίζεται ως κάτι απόμακρο και ξένο προς την ανθρώπινη φύση.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες της ενορίας για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως, και τον πιστό λαό του Θεού που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως