31 Ιουλίου 2021 | Τελευταία Νέα | 645 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης, ηγουμένης της Μονής του Χρυσοβαλάντου, της θαυματουργού, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. 

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ευκαρπίας. 

Την παραμονή της μνήμης της Οσίας, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο και στα χαρίσματα της Αγίας Ειρήνης. 

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Ιωαννίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο της τιμωμένης Αγίας, η οποία αποτελεί για όλους μας πρότυπο αληθινής πίστης και ολοκληρωτικής αφοσίωσης και υπακοής στον Θεό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο και τα μήλα προς τιμήν της Αγίας, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην χαρά της πανηγύρεως καθώς επίσης και τις αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως