ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
« Η Μητρόπολις των Εορτών στη Μητρόπολή μας»
Ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου 2020, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως τελέστηκε κατανυκτικά και ιεροπρεπώς η θεία Λειτουργία. Οι ιερές υμνωδίες τις οποίες απέδωσαν πολύ μελωδικά και οι δυο χοροί των ιεροψαλτών, η μυσταγωγική τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας από τους πατέρες Βασίλειο Καλλιακμάνη και Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο συνετέλεσαν στη μεταμόρφωση του Ιερού Ναού σε σπήλαιο της Γεννήσεως.
Λίγο πριν την προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ο π.Βασίλειος Καλλιακμάνης διάβασε συγχωρητική ευχή για τους παριστάμενους πιστούς επισφραγίζοντας έτσι το μυστήριο της καταλλαγής.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι με την εποπτεία και τις οδηγίες του προϊσταμένου του Ιερού Ναού, π. Ελευθερίου Κουτσαυτάκη, η τήρηση του υγιεινομικού πρωτοκόλλου υπήρξε υποδειγματική και απολύτως ακριβής. Όλα στο Ναό απέπνεαν αγάπη στο Θεό και σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο.
Στο τέλος, ο π. Βασίλειος μιλώντας εξ ονόματος όλων των πατέρων εξέφρασε τη χαρά τους για τη συμμετοχή των ενοριτών στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία και επεσήμανε συγκινημένος ότι «οι πατέρες αδιαλείπτως μνημονεύουν όλα τα μέλη της Ενορίας σε κάθε λειτουργία και τα νιώθουν «ωσεί παρόντα».
Ακολουθούν ηχητικά αποσπάσματα: από την απόδοση των Χριστουγεννιάτικων ύμνων:
και οι καταληκτήριες σκέψεις του π.Βασιλείου Καλλιακμάνη
Εκ του Γραφείου Τύπου