26 Φεβρουαρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1324 προβολές

Δελτίο τύπου

Η Μητρόπολη Ατλάντας στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Η κυρία Julia Moricz υπεύθυνη του Γραφείου Νεότητας και Παιδείας της Μητροπόλεως Ατλάντας βρίσκεται από χθες, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, φιλοξενούμενη της Μητροπόλεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος ενεθάρρυνε και ευλόγησε το υπεραντλαντικό ταξίδι της κ.Moricz με σκοπό να πληροφορηθεί τις δράσεις και την πολυσχιδή προσφορά  των κοινωνικών Δομών της Μητρόπολης, να δει τον τρόπο  λειτουργίας των Κατηχητικών Συνάξεων και να ενημερωθεί σε θέματα που άπτονται του σχεδιασμού και της λειτουργίας των κατασκηνωτικών περιόδων.

Το πρωί του Σαββάτου 25 Φεβρουαριου 2017, η κ.Moricz επισκέφθηκε το Συσσίτιο του Αγίου Αθανασίου Ευόσμου, ξεναγήθηκε στον Παιδικό Σταθμό και τον Ξενώνα και παρακολούθησε το χορευτικό τμήμα των κατηχητικών .

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, την υποδέχθηκαν φιλόφρονα και ενθουσιαστικά 150  κορίτσια των κατηχητικών Συνάξεων του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης. Η κ. Moricz πέρασε από όλες τις αίθουσες άκουσε τα τραγούδια, συμμετείχε στα παιχνίδια, παρακολούθησε την πρόβα της παιδικής χορωδίας και ενθουσιασμένη προσκάλεσε τα κατηχητόπουλα στην ……..Ατλάντα .

Η σύλληψη της ιδέας της «εκπαιδευτικής» επίσκεψης πραγματοποιήθηκε στην κατασκήνωση του Πατριαρχείου, τον Ιούλιο του 2016, όταν ο άγιος Ατλάντας κ. Αλέξιος συνοδεύοντας την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, επισκέφτηκε την κατασκήνωση την περίοδο που διακονούσαν στελέχη της Μητροπόλεως μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου