24 Σεπτεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 2129 προβολές

Δελτίο Τύπου

Η επίσκεψη μαθητών του Ζωγραφείου Γυμνασίου –Λυκείου της Κωνσταντινούπολης και η φιλοξενία τους από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα στάθηκε αφορμή μεγάλης χαράς.

Το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου 2015, δέκα μαθητές από το ιστορικό Ζωγράφειο Σχολείο της Κωνσταντινούπολης συνοδευόμενοι από τον ακάματο και εμπνευσμένο διευθυντή τους κ Ιωάννη Δεμιρτζόγλου , τη Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων «Μαντουλίδη» κ. Άσπα Χασιώτη , την κ. Μαντουλίδου και το Διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Νεάπολης κ. Δημήτρη Κοντό, αφού προσκύνησαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρακάθησαν σε γεύμα, το οποίο παρατέθηκε προς τιμήν τους , στην αίθουσα ¨Καισάρεια».

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς ,τους διευθυντές και τα παιδιά με ιδιαίτερη χαρά και πατρική στοργή.

Μεταξύ των μαθητών ήταν και παιδιά τα οποία το περσινό καλοκαίρι συμμετείχαν στην Κατασκήνωση του Πατριαρχείου στην Πρώτη Πριγκηποννήσων, στην οποία εδώ και δύο χρόνια στελέχη της Μητροπόλεως, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Οπότε , η σημερινή επίσκεψη έδωσε την όμορφη αφορμή να σφυρηλατηθούν ισχυρότεροι οι δεσμοί και να πυροδοτηθεί η προσδοκία για την επόμενη συνάντηση στον ειδυλλιακό τόπο της Πατριαρχικής Κατασκήνωσης.

Στο τέλος , ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς ένα όμορφο αναμνηστικό δώρο.

Καταφανώς ευχαριστημένοι οι φιλοξενούμενοι προσκάλεσαν το Σεβασμιώτατο στο Σχολείο τους , στο Ζωγράφειο.

Όπως όλα δείχνουν,   έπεται συνέχεια…

Εκ του Γραφείο Τύπου