31 Ιανουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1017 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με επισημότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η σύναξη των εν Αγίοις Πατέρων ημών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, έχοντας ως επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό. Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, ο οποίος αναφερόμενος στα πρόσωπα των τριών τιμωμένων αγίων, τους χαρακτήρισε αηδόνια της πίστεως, τα οποία «τραγουδούν» και μας επισημαίνουν τρία «μελωδήματα», πρώτον την ενότητα, δεύτερον τα ιερά τους γράμματα και τρίτον την αγιότητα ως τρόπο ζωής.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Ιωσηφίδης, ο οποίος, εφορμώμενος από τη ζωή και το έργο των Αγίων, επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του ανθρώπου μέσα από την πιστή εφαρμογή των επιταγών του Ευαγγελίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες της ενορίας για την άψογη προετοιμασία της πανηγύρεως καθώς και τον πιστό λαό του Θεού και τους μαθητές των σχολείων της περιοχής του Ευόσμου για τη συμμετοχή τους στο πανηγύρι. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως