7 Δεκεμβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1173 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, έχοντας ως επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης.

 

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό. Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της μεγάλης αυτής μορφής της Ορθοδοξίας, του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου, τονίζοντας τις σπουδαίες αρετές του, τις οποίες πρέπει να μιμηθούμε όλοι.

 

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, εφορμώμενος από τη ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου, επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής και μετάνοιας του ανθρώπου μέσα από την πιστή εφαρμογή των επιταγών του Ευαγγελίου.

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου και, αφού ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες της ενορίας για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τον πιστό λαό του Θεού και τους μαθητές των σχολείων της Ξηροκρήνης για τη συμμετοχή τους στο πανηγύρι, απένειμε το οφφίκιο του Πνευματικού στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Περιστερίδη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως