4 Μαΐου 2019 | Τελευταία Νέα | 940 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια τιμήθηκε, μέσα στην Αναστάσιμη και χαρμόσυνη περίοδο που διανύουμε, η εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. 

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων ιστορικός Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων. 

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη της Διακαινησίμου 2 Μαϊου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Πατσιάς, ο οποίος, τονίζοντας τη σοφία των πατέρων της Εκκλησίας μας να ορίσουν μία ημέρα της Διακαινησίμου εβδομάδας για να τιμάται το πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας μας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ταπείνωση και τη σιωπή της, αρετές οι οποίες κατεξοχήν την διέκριναν.

Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή της Διακαινησίμου 3 Μαϊου 2019, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην Μητέρα του Κυρίου μας και μητέρα όλου του κόσμου, επισημαίνοντας ότι μέσα στη λαμπρή ατμόσφαιρα της Αναστάσεως δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την Πηγή της Ζωής, την Υπεραγία Θεοτόκο, καθώς το πρόσωπό της συνδέεται άρρηκτα με την σωτηρία μας και ότι, αν σήμερα έμπλεοι χαράς βροντοφωνούμε τον παιάνα της νίκης, το «Χριστός Ανέστη», και γευόμαστε την είσοδό μας στην Καινή Κτίση, το οφείλουμε σ’ Αυτήν, που πραγμάτωσε το προαιώνιο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού για τη φιλοξενία και την προετοιμασία της μεγάλης αυτής πανηγύρεως, καθώς και τον πιστό λαό του Θεού για τη πάνδημη συμμετοχή του σε αυτήν, ενώ ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα, γεμάτα από το λαμπροφόρο μήνυμα της Αναστάσεως. 

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως