9 Φεβρουαρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 2960 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στο κέντρο της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, βρέθηκε η Γυναικεία Χορωδία της I. Μητροπόλεως καλεσμένη από την Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη, για να συμμετάσχει σε επίσημη Συναυλία. Στη Συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Englise des Carmes την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 8.00 μ.μ.συμμετείχε επίσης ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος».

Η Γυναικεία Χορωδία της Ι.Μητροπόλεως παρουσίασε ένα πρόγραμμα 12 τραγουδιών που συνήγειραν το πολυπληθές κοινό προκαλώντας συγκίνηση, ενθουσιασμό πυροδοτώντας την εθνική υπερηφάνεια.

Πραγματικά μια «Ελλάδα φως» πρόβαλε στα γεμάτα θαυμασμό μάτια των ακροατών (Βέλγων και ομογενών) πλημμυρίζοντας την αίθουσα με το ανέσπερο Φως της Ρωμιοσύνης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Κάτω Χωρών κ.Αθηναγόρας, η Ευρωβουλευτής κ.Μαρία Σπυράκη, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ο δημοσιογράφος και πολιτικός κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πανεπιστημιακοί και ομογενείς.

Οι παριστάμενοι εντυπωσιάστηκαν από την ελληνική αρχοντιά, τη σεμνότητα στο ήθος, αλλά συγχρόνως και από τη μελωδία και το δυναμισμό των μελών της Χορωδίας.

Μετά την εκδήλωση, η κ. Σπυράκη παρέθεσε δείπνο στο εστιατόριο Le Rosto για όλους τους προσκεκλημένους.

Εκεί, την ώρα του δείπνου, τα παραδοσιακά τραγούδια, η ζεστασιά στη σχέση αύξησαν το κέφι που αμείωτο διατηρήθηκε μέχρι αργά.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η Γυναικεία Χορωδία, καθώς και 10 μαθητές από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεαπόλεως με τους συνοδούς καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν το πρωί της Τρίτης 7/2/2017 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα εκπροσώπησε ο π.Ελευθέριος Κουτσαυτάκης, ο οποίος επέδωσε στον Άγιο Βελγίου ένα εγκόλπιο, με απεικόνιση της Παναγίας, ως δώρο του Σεβασμιωτάτου.

Η Γυναικεία Χορωδία «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης κατάφορτη από αισθήματα ευγνωμοσύνης και συγκίνησης και με κραταιά την πεποίθηση: όλοι οι καιροί, όλοι οι λαοί θα σκύβουν πάντα πάνω από τον Παρθενώνα... όπως απέδειξαν περίτρανα οι τρεις ημέρες στις Βρυξέλλες

Εκ του Γραφείου Τύπου