11 Ιουνίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1621 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, μία όμορφη Συναυλία στην οποία «η ποίηση συναντούσε τη μουσική» και η «Ανατολή έσμιγε με τη Δύση».

Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα Dilek Koc κατάφερε, με τη μοναδική ερμηνεία της, να καθηλώσει το πολυπληθές ακροατήριό της και να αφυπνίσει τη νοσταλγία για τα αγαπημένα χώματα της Ανατολής. Την καλλιτέχνιδα από την Αττάλεια, στην απόδοση των παραδοσιακών τραγουδιών, πλαισίωσε η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η υμνογράφος», ενώ στο δεύτερο μέρος, η Χορωδία της Μητροπόλεως ερμήνευσε μελοποιημένη ποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί, η ενθουσιαστική  συμμετοχή και ανταπόκριση του κοινού, το οποίο  κρατούσε σιγοτραγουδώντας το ίσο με το χειροκρότημα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, με νήματα με τους τίτλους των τραγουδιών, αποτύπωσε σε νοητό κέντημα τους καημούς της Ρωμοησύνης, την πίκρα της προσφυγιάς, τη δύναμη του νόστου, αλλά  και την ελπίδα του επαναπατρισμού των μεγάλων ιδανικών και οραμάτων με τα οποία το Γένος γαλουχήθηκε και μεγαλούργησε.

«Όταν η ποίηση συναντά τη μουσική, οι καρδιές των ανθρώπων έρχονται πιο κοντά»!

Εκ του Γραφείου Τύπου