5 Ιανουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 2067 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάθε προσκύνημα στο Σεπτό Πατριαρχείο του Γένους και στη Βασιλίδα των Πόλεων μυρώνει την ψυχή και τη σκέψη με ιδιαίτερο άρωμα: λιβάνι βυζαντινό, ρωμέηκες ευωδιές.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019, η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», με την ευχή του Γέροντά της Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα ξεκίνησε για την Πόλη των ονείρων και της καρδιάς μας. Εκεί, που γλυκά ανταμώνουν ο θρύλος με την ιστορία, το εδώ με το επέκεινα.

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 το πρωί με την ευγενή φροντίδα του Εντιμοτάτου κ. Νικολάου Μαγγίνα η Χορωδία προσκύνησε στους Ι.Ν.Αγίου Φωκά Μεσαχωρίου και Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος.

Η Γυναικεία Χορωδία συμμετείχε στη Γιορτή της Νεότητας της Ομογένειας, η οποία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή με την υψηλή παρουσία του Παναγιωτάτου κ. Βαρθολομαίου. Τη γενική ευθύνη της γιορτής είχε ο Μέγας Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωακείμ Μπίλλης. Ο «οικοδεσπότης» του Σχολείου, Διευθυντής κ. Δημήτρης Ζώτος, με εγκαρδιότητα μεγάλη υποδέχθηκε τη χορωδία μας και είπε, μεταξύ των άλλων «τώρα είστε μέλη της οικογενείας της Σχολής μας». Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο κ. Διαμαντής Κομβόπουλος, Διευθυντής της Παιδόπολης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, οφικιάλιοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Ομογενειακών Σχολείων της Κωνσταντινούπολης και πλήθος κόσμου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, τα μέλη της χορωδίας καθώς και η νεοσύστατη ομάδα των «Φίλων της Χορωδίας» είχαν τη μεγάλη ευλογία να πάρουν την άγια ευχή του Πρώτου Της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Αίθουσα του Θρόνου, αφού πρώτα τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα. Ο Παναγιώτατος, μέσα σε ένα κλίμα πατρικής στοργής, έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά στα μέλη της χορωδίας και στις οικογένειες τους. Το φως του Φαναρίου και η απαστράπτουσα ακτινοβολία της προσωπικότητας του Πατριάρχη μας θώπευσαν γλυκά τις ψυχές και αναζωπύρωσαν την ελπίδα και την αισιοδοξία για το νέο έτος.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, η Χορωδία, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων Γέροντος κ. Δημητρίου και της Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Πριγκήπου κ. Αγνής Νικολαΐδου, μετέβη στην Πρίγκηπο και παρουσίασε χριστουγεννιάτικη γιορτή. Το πρόγραμμα ετοίμασαν και εκτέλεσαν με επιτυχία οι κατηχήτριες του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν με τα τραγούδια, τα διαδραστικά παιχνίδια, αλλά και με τα δώρα που η πρόνοια και η αγάπη του Σεβασμιωτάτου κ.Βαρνάβα προνόησε να αποστείλει.

Αξίζει όμως να υπογραμμισθεί ότι και τα μέλη της χορωδίας εντυπωσιάστηκαν και συγκινήθηκαν από τη ζεστή φιλοξενία που απήλαυσαν στο πανέμορφο νησί της Πριγκήπου. Ο Σεβασμιώτατος Γέρων κ. Δημήτριος και η Πρόεδρος κ. Νικολαϊδου πρόσφεραν πλούσια φιλοξενία και ξεχωριστά δώρα για όλη την ομάδα της Μητρόπολής μας, ενώ την ξενάγηση επιμελήθηκε ο π.Δημήτριος Τσιρόπουλος, εφημέριος του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου.

Η χορωδία επέτρεψε στο «πατρικό της Σπίτι» πιο πλούσια σε συναισθήματα και εμπειρίες.

Εκ του Γραφείου Τύπου