27 Σεπτεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 2300 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στην Κατασκήνωση της Ι. Μητροπόλεως στο πανέμορφο Ποσείδι της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, η Ημερίδα των Πρεσβυτερών.

Η αυλαία άνοιξε με ένα θερμό χαιρετισμό-καλωσόρισμα από την Πρεσβυτέρα κ. Αθηνά Οδοντοπούλου –Χατζηαγγελίδου, η οποία με τρόπο σαφή και λιτό έθεσε το σκοπό της Ημερίδας.

Η Πρεσβυτέρα-Θεολόγος κ. Κυριακή Πενλόγλου ανέπτυξε με επιτυχία το θέμα : «Μάρθα ή Μαρία; Εσείς, ποια θέση θα διαλέγατε;» δἰνοντας το έναυσμα για προβληματισμό και αναστοχασμό.

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα , στο μεσημεριανό τραπέζι, πυροδότησε την ατμόσφαιρα με ενθουσιασμό και χαρά.

Ευχάριστο παρεπόμενο της Ημερίδας ήταν η παρουσία των μικρών παιδιών των Πρεσβυτερών, τη φύλαξη και απασχόληση των οποίων είχαν αναλάβει οι κατηχήτριες-φοιτήτριες του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης.

Η Πρεσβυτέρα κ. Μαρία Βουτσκίδου με τρόπο ευκατάνυκτο και περιεκτικό παρουσίασε σταθμούς από την αγία ζωή και την άσκηση του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας , αφού υπογράμμισε με έμφαση τον κομβικής σημασίας ρόλο της Πρεσβυτέρας στο Ιερατικό Διακόνημα, ευχαρίστησε τις Πρεσβυτέρες για την ευεργετική παρουσία τους στην πορεία και τη δράση των ιερέων συζύγων τους.

Ένα βαζάκι μέλι φιλοτεχνημένο καλλιτεχνικά ήταν το αναμνηστικό ενθύμιο που προσέφερε ο Σεβασμιώτατος στις Πρεσβυτέρες, με το συμβολισμό να γλυκαίνει ο Θεός τη ζωή και τον πνευματικό τους αγώνα.

Εκ του Γραφείου Τύπου