8 Σεπτεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1271 προβολές

Δελτίο τύπου

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε ημερίδα πρεσβυτερών . Το πρωί η πρεσβυτέρα κ. Γεωργία Μίλκα με γλαφυρότητα και διεξοδικότητα ανέπτυξε το θέμα : «η πρεσβυτέρα ως μητέρα».

Ακολούθησε κοινή τράπεζα μέσα σε ένα όμορφο κλίμα αδελφοσύνης και ενότητας. Το απόγευμα ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ π. Βασίλειος Καλλιακμάνης ανέλυσε το ενδιαφέρον θέμα : «ο ρόλος της πρεσβυτέρας στο πνευματικό έργο της ενορίας» και στη συνέχεια με την πολύτιμη πείρα του έδωσε εύστοχες απαντήσεις στις απορίες που ετέθησαν.

Οι πρεσβυτέρες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξένοιαστη μέρα καθώς φοιτήτριες από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης προσφέρθηκαν να απασχολήσουν τα μικρά παιδιά με όμορφα και πρωτότυπα παιχνίδια.

Την ημερίδα έκλεισε με τον εποικοδομητικό και συγχρόνως πατρικό λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ο οποίος μεταξύ των άλλων υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της καλλιέργειας της αρετής της χαράς μέσα στην ιερατική οικογένεια.

Κοινό διατυπώθηκε το αίτημα να πληθαίνουν οι συναντήσεις των πρεσβυτερών !!

Εκ του Γραφείου Τύπου