18 Μαρτίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1012 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων η καθιερωμένη πλέον ημερίδα Ιερατικών κλήσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με αφορμή την ομώνυμη εβδομάδα που ορίζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η ημερίδα ξεκίνησε με τον Αναστάσιμο Εσπερινό που παρακολούθησαν οι ιερόπαιδες από τις ενορίες της Μητροπόλεως και συνεχίστηκε στην όμορφη αίθουσα του Ιερού Ναού με την εισήγηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Βαρνάβα Γιάγκου, Διευθυντού του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας, ο οποίος αποδεχόμενος την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ανέπτυξε εμπεριστατωμένα το θέμα «Η ενορία ως κοινότητα και ο ιερέας ως διάκονος».
Της εισηγήσεως ακολούθησε γόνιμος διάλογος ενώ την ημερίδα έκλεισε ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τον ομιλητή για τη διακονία του λόγου και τα παιδιά που μαζικά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του επισκόπου τους. Στο τέλος δόθηκε σε όλους ως ευλογία ένα ενθύμιο και ακολούθησε δεξίωση.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως