3 Απριλίου 2018 | Τελευταία Νέα | 745 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το καθιερωμένο Ευχέλαιο τής Μεγάλης Εβδομάδας τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στις Δικαστικές Φυλακές των Διαβατών.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Παντελεήμων Αναστασιάδης, πλαισιούμενος από Ιερείς τής Μητροπόλεως.
Ο π. Παντελεήμων, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες τού Σεβασμιωτάτου στους κρατουμένους, τους απηύθυνε λόγια παραμυθίας και οικοδομής, τονίζοντας τη σημασία τού μυστηρίου τού Ιερού Ευχελαίου και την καταλλαγή που αυτό φέρνει στις ψυχές μας με τη χρήση τού αγιασμένου ελαίου, με το οποίο χρίει θεραπευτικά η Εκκλησία τις ψυχικές και σωματικές μας πληγές.
Συνεχίζοντας τον λόγο του, ο π. Παντελεήμων επεσήμανε το Πάθος και τις δοκιμασίες τις οποίες υπέστη ο Κύριος μέχρι Σταυρού για την ανθρώπινη αμαρτία καθώς και τον εγκλεισμό του στη φυλακή, ώστε να μπορεί να νιώσει τον κάθε άνθρωπο τού οποίου η ελευθερία δοκιμάζεται.

Τέλος, ευχήθηκε διαρκή τη χαρά και την ελπίδα τής Ανάστασης στις καρδιές όλων και σύντομα να βρεθεί ο καθένας και πάλι στην αγκαλιά των οικείων του.

Εκ της ιεράς Μητροπόλεως