29 Απριλίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1509 προβολές

Δελτίο τύπου

Ες τν Σταρωσιν
Ζῶν εἶ Θεὸς σύ, καὶ νεκρωθεὶς ἐν ξύλῳ,
Ὦ νεκρὲ γυμνέ, καὶ Θεοῦ ζῶντος Λόγε.

Ες τν εγνμονα Λστν
Κεκλεισμένας ἤνοιξε τῆς Ἐδὲμ πύλας,
Βαλὼν ὁ Λῃστὴς κλεῖδα τό, Μνήσθητί μου.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, 29 Απριλίου 2016ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στην ιερή ακολουθία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη .

Σε κλίμα πνευματικής ανάτασης, ο Σεβασμιώτατος και ο ιερείς  προέβησαν στην Αποκαθήλωση του πανάγιου Δεσποτικού σώματος, ενώ οι ψάλτες απέδωσαν μυσταγωγικά το  Δοξαστικό των Αποστίχων «Σε τον αναβαλλόμενον  το φώς ώσπερ ιμάτιον..».

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος, επικεντρωμένος στο στίχο «δος μοι τούτον τον ξένον» αναφέρθηκε στην απόρριψη και αποξένωση που βίωσε ο Κύριος και προέτρεψε τους πιστούς με την πίστη, την αφοσίωση τους και την τήρηση των εντολών του Θεού  να αποδεικνύουν τη συγγένεια τους μαζί Του.

Στις 12.30 μ.μ. της ίδιας μέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών  στα Κοιμητήρια του Ευόσμου την ακολουθία του Επιταφίου και πραγματοποίησε την περιφορά του έτσι, ώστε η χάρις του Θεού να αγκαλιάσει όλους τους κεκοιμημένους, όπως είπε .

Παρόντες ήταν οι δήμαρχοι Νεαπόλεως -Συκεών κ. Σίμος  Δανιηλίδης, Αμπελοκήπων –Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Βουλευτής κ. Κ. Γκιουλέκας καθώς και πλήθος κόσμου .

Εκ του Γραφείου Τύπου