12 Απριλίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1551 προβολές

Δελτίο Τύπου

Μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και πανηγυρικής ατμόσφαιρας, τελέστηκε το πρωϊ της Κυριακής του Πάσχα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο Εσπερινός της Αγάπης.

Το κατά Ιωάννην Ιερό Ευαγγέλιο του Εσπερινού, διαβάσθηκε τμηματικά από το Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα, από τον πρεσβύτερο π. Ελευθέριο Κουτσαυτάκη και από τον Αρχιδιάκονο π. Παντελεήμονα Αναστασιάδη, ενώ κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, την ίδια ώρα, το απέδιδαν στη Γαλλική, στη Λατινική, στην Ιταλική, στη Γερμανική, στη Ρουμανική , στη Σερβική, στην Αγγλική , στη Γεωργιανή, στην Ποντιακή και την Ομηρική γλώσσα (ηρωικό εξάμετρο).

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, και όλοι οι Ιερείς που έλαβαν μέρος στον Εσπερινό της Αγάπης ενδύθηκαν τα άμφιά τους στο Επισκοπείο, και στη συνέχεια εν πομπή κατευθύνθηκαν προς τον Καθεδρικό Ιερό Ναό, ενώ προηγούνταν η Εικόνα της Αναστάσεως και ο χορός των ιεροψαλτών, ο οποίος έψαλε εμμελώς το «Αναστάσεως ημέρα….».

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε στους πιστούς ως ευλογία ένα πασχαλινό αυγό.

Εκ του Γραφείου Τύπου