8 Απριλίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1564 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Κυριακή του Πάσχα, 8  Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών, χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης, ο οποίος τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου.

Τα Ευαγγέλια ανέγνωσαν ο π. Βασίλειος Μήλιος στη Λατινική Γλώσσα, ο π. Γεράσιμος Ρόμπερτ στην Αγγλική, ο π. Στυλιανός Χαρμπαντίδης στη Γερμανική Γλώσσα, ο π. Νικηφόρος Καλαϊτζίδης  στη Γαλλική Γλώσσα, ο π. Γεώργιος Εμινίδης στη Ρωσική Γλώσσα, ο π. Δανιήλ Πουπάζα στη Ρουμανική Γλώσσα, ο π.Ηλίας Βαφειάδης στην Ποντιακή  και ο π.Παύλος Καγιανίκος στην Ομηρική .

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε αναστάσιμα αυγά στους πιστούς που προσήλθαν να πάρουν  την άγια ευχή του!

Κατόπιν  ευγενικής παραχώρησης του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση:

Εκφράζοντας τις ευχές του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε:

«Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός, ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το «Χριστός Ανέστη» και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους. Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες, και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίηση και την χαρά μας και τη συγκίνησή μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου