5 Ιανουαρίου 2016 | Πρόσωπα και Εκδηλώσεις | 3544 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στο Ιερό κέντρο της Ορθοδοξίας , στην Πρωτόθρονη Εκκλησία, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016, συνοδευόμενος από τη Γυναικεία Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος».

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος και η Χορωδία εκκλησιάστηκαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Εκεί, ύστερα από πρόσκληση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου μετέβησαν στην Αίθουσα του Θρόνου και έψαλλαν παραδοσιακά κάλαντα στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ενώνοντας με ένα μελωδικό νήμα τη Συμβασιλεύουσα με τη Βασιλεύουσα.

Στη συνέχεια η Γυναικεία Χορωδία κατέθεσε την βαθιά ευγνωμοσύνη της, την αταλάντευτη αφοσίωσή της και τον απέραντο σεβασμό της στον Πρωτεύθυνο της Ορθοδοξίας για τα 25 χρόνια Πατριαρχίας που συμπληρώνονται το 2016, μέσα από τους στίχους ενός εμβληματικού τραγουδιού που συνέθεσε ο αείμνηστος δάσκαλος Βασίλης Σαρησάββας και μελοποίησε η Φιλόλογος κ. Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

Επιστέγασμα της θυγατρικής προσφοράς υπήρξε η προσφορά ενός συμβολικού δώρου στο οποίο απεικονίζονταν τα δύο πνευματικά εφαλτήρια της ζωής του Πατριάρχη, η Ίμβρος και η Χάλκη.

Η Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, έκδηλα συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο   για την προαγγελία της Άνοιξης, που σήμαναν τα «χελιδόνια» της, όπως αποκάλεσε τα μέλη της Χορωδίας, ευχήθηκε να πληθαίνουν οι στιγμές της επικοινωνίας και πρόσφερε σε όλους μαζί με την πολύτιμη άγια Ευχή Του και ένα συμβολικό δώρο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Αστική Σχολή του Γαλατά η Γυναικεία Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως παρουσίασε σε μια σεμνή, αλλά με πολλές αναγνώσεις τελετή, το έργο των στελεχών της Μητροπόλεως στην Κατασκήνωση του Πατριαρχείου το Καλοκαίρι, καθώς κι ένα πολύ συγκινητικό αφιέρωμα στο Τίμιο Πρόσωπο του Οιακοστρόφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Η Εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση λεβέντικων παραδοσιακών χορών από την επίλεκτη ομάδα του Καθηγητή της Φυσικής Αγωγής της Μεγάλης του Γένους Σχολής, κ. Σάββα Παναγιωτίδη.

Κατά κοινή ομολογία οι ομογενείς που παρευρέθηκαν ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν από την όλη εκδήλωση. Παρόντες ήταν οι Σεβασμιώτατοι Δέρκων κ. Απόστολος, Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Πριγκιποννήσων κ. Ιάκωβος, Συληβρίας κ. Μάξιμος, οι Θεοφιλέστατοι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Σεβασμιώτατος Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, ο Πρόξενος της Ελλαδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Ευάγγελος Σέκερης, ο Συντονιστής Εκπάιδευσης στην Κωνσταντινούπολη κ. Σταύρος Γιωλτζόγλου, η Πρόεδρος της Εφορίας της Αστικής Σχολής Γαλατά κ. Μαίρη Κομοροσάνου, ο Πρόεδρος του Σ.Υ.Ρ.Κ.Ι κ. Αντώνης Παριζιάνος, ο Πρόεδρος της Κοινότητος του Μεγάλου Ρεύματος κ. Γιώργος Παπαλιάρης, η κ. Μαίρη Αποστολίδου Πρόεδρος και όλο το Δ.Σ. της Παιδόπολης, ο κ. Σταύρος Ραφαηλίδης Αρχηγός της Κατασκήνωσης του Πατριαρχείου,ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου κ. Ιωάννης Δεμιρτζόγλου,  ο κ. Παντελής Βίγκας Μέγας Άρχων και άλλοι οφικιάλιοι, καθώς και γονείς και παιδιά της κατασκήνωσης.

Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά το Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα για την επάνδρωση της κατασκήνωσης του Πατριαρχείου από τα στελέχη της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και αφού υπογράμμισε τους πλούσιους και εύχυμους καρπούς αυτής της συνεργασίας για τη Μητέρα Εκκλησία, ευχήθηκε αυτή η συνεργασία να είναι μακρά, δημιουργική και για τη δόξα του Θεού.

Ακολούθησε η Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας για το Σ.Υ.Ρ.Κ.Ι και την Παιδόπολη-Στέγη Νεανίδων.

Εκ του Γραφείου Τύπου