20 Ιουλίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1089 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015, η κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πρώτη Πριγκηποννήσων γνώρισε στιγμές ηγεμονικής ευλογίας. Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την κατασκήνωση για να την ευλογήσει. Τα παιδιά εκδήλωσαν την αγάπη τους και τη χαρά τους προς τον Πνευματικό τους Πατέρα με ποικίλους τρόπους: τραγούδια, θεατρικά, δώρα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βράβευσε τους κατασκηνωτές που διακρίθηκαν στους διάφορους διαγωνισμούς: τραγουδιού, χορού, παρασκευής γλυκού, Ολυμπιάδος, ενώ συγχρόνως απένειμε το κύπελλο στους πρωταθλητές του ποδοσφαίρου.
Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε το Διευθυντή της Κατασκήνωσης κ. Σταύρο Ραφαηλίδη για την επί 18 χρόνια ευδόκιμη διακονία του, εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα για την πολύτιμη βοήθειά του στο φερέλπιδο έργο της κατασκήνωσης με την αποστολή των στελεχών της Μητροπόλεως. Ο Πατριάρχης του Γένους ευχήθηκε η καρποφόρα αυτή συνεργασία να συνεχιστεί επί έτη πολλά…
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Ευάγγελος Σέκερης με την οικογένειά του, ομογενειακοί παράγοντες, γονείς των παιδιών και πιστοί από την Πόλη και τα νησιά.
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από
– τη Μεγάλη Επίσκεψη
– τη ζωή της κατασκήνωσης
– την εκδρομή των κατασκηνωτών στην νήσο Αντιγόνη, ύστερα από πρόσκληση του κ. Αντώνη Παριζιάνου, Προέδρου του ΣΥ.Ρ.Κ.Ι.
Τα Στελέχη της Μητροπόλεως επιστρέφουν, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ Βαρνάβα, την Τετάρτη 22 Ιουλίου έμφορτα αναμνήσεων, συγκινήσεων και ανεπανάληπτων βιωμάτων.
Εκ του Γραφείου Τύπου