19 Ιανουαρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1001 προβολές

Δελτίο Τύπου 06-01-2015

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 .

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα επεσήμανε τα εξής: « Η Εκκλησία σήμερα μας μιλά για την ομορφιά, το φως, για την αλήθεια για τη δικαιοσύνη, για την αγάπη και εμείς ανανεώνουμε το δικό μας βάπτισμα μέσα από το βάπτισμα του Χριστού. Το νερό, αρχέγονο στοιχείο της δημιουργίας και της καθαρότητας σύμβολο, μάς θυμίζει την κάθαρση, την ευλογία.

Σήμερα, ανανεώνουμε τη σχέση μας με την Εκκλησία, γιατί ο καθένας από εμας θυμάται το δικό του βάπτισμα. Αυτή την ήμερα την κάνουμε ‘’διαδήλωση’’ βγαίνουμε από τα σπίτια μας, πάμε στην Εκκλησία, παίρνουμε αγιασμό και μετά ανταμώνουμε στα λιμάνια, στις θάλασσες, στα ποτάμια, στα κολυμβητήρια και ζούμε αυτή την ευλογία».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο Κολυμβητήριο της Νεάπολης όπου 13 τολμηροί κολυμβητές έπεσαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό.