9 Σεπτεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1193 προβολές

Δελτίο τύπου

γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρν μήνυσε πάσ τ οικουμέν, κ σο γρ νέτειλεν λιος τς δικαιοσύνης, Χριστς Θες μν, κα λύσας τν κατάραν, δωκε τν ελογίαν, κα καταργήσας τν θάνατον, δωρήσατο μν ζων τν αώνιον.

Στον Ιερό Ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου του Νοσοκομείου Παπανικολάου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γκαμπέσης , καθώς και πολλοί από το Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό , παρακολούθησαν την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τις αρετές της Παναγίας : τη σιωπή , την ταπείνωση , το άτυφον της ζωής Της, την υποταγή Της στο Θείο θέλημα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ,ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοπατόρων στους Ανθόκηπους.

Ο π. Παναγιώτης Κωστούλας αποκάλυψε με ενάργεια, στο πολυπληθές εκκλησίασμα, τη σημειολογία της Εορτής : οι άγιοι Θεοπάτορες περνούν πολλά χρόνια μέσα την αναμονή της απάντησης του Θεού στο καυτό αίτημα της προσευχής τους να τους χαρίσει ένα παιδί .

Ο Θεός απαντά στην προσευχή τους : καταλύει τους νόμους της φύσης και τους χαρίζει ένα θυγάτριον το οποίο έμελε να γίνει η Μητέρα του Θεού.

Ο Θεός κάνει στους Αγίους Θεοπάτορες και συγχρόνως σε όλη την ανθρωπότητα ένα βασιλικό δώρο . Γιατί;

  • οι Άγιοι Θεοπάτορες είναι άνθρωποι αρετής
  • ζούν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού
  • υπομένουν με καρτερία και πίστη τη μακρά σιωπή του Θεού
  • αποδεικνύονται άξιοι της αγάπης Του

Το κλειδί της πνευματικής ζωής είναι η εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού . Σύμφωνα με τον Αγιο Σιλουανό, «αν σε αυτά που σού συμβαίνουν στενοχωριέσαι , τότε δε ζείς σύμφωνα με το θέλημα του Θεού».

Εκ του Γραφείου Τύπου