19 Ιουλίου 2020 | Τελευταία Νέα | 820 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το όμορφο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Χριστού, που δεσπόζει στην κατάφυτη πλαγιά του Χορτιάτη, επισκέφτηκε, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, μια ομάδα κοριτσιών που φοιτά στο Λύκειο και συμμετέχει στις συντροφιές των Κατηχητικών του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης.

Τα κορίτσια παρακολούθησαν τον Εσπερινό και γεύτηκαν τη φιλοξενία των αδελφών που εκφράστηκε και μέσα από τα πεντανόστιμα κεράσματα.

Με αυτήν την προσκυνηματική εξόρμηση έκλεισε το πρόγραμμα φιλοξενίας- αντικατέστησε φέτος την κατασκήνωση- για τα κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου των Κατηχητικών της Μητρόπολής μας. Τα κορίτσια συνόδευαν οι κατηχήτριες τους Αναστασία Καγγελίδου, μαθηματικός και Χριστίνα Κεναμέα, φιλόλογος.

Είναι αλήθεια ότι τα κορίτσια που φιλοξενήθηκαν, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Βαρνάβα, στον Ξενώνα «Φιλοξενία» της Μητρόπολης είχαν τη δυνατότητα, έστω και για λίγες μέρες, να χαρούν την κοινή ζωή στο καλαίσθητο περιβάλλον του Ξενώνα, να διδαχθούν την ιαπωνική τέχνη της αναδίπλωσης του χαρτιού από την κ.Ζωή Στεφάνου, να ακούσουν για τις καλοκαιρινές ιώσεις από τη γενική γιατρό κ.Ελένη Καρανίκα, να παρακολουθήσουν βιωματικό εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών από την κ.Καίτη Κατσαβού, να ασκηθούν στη ζαχαροπλαστική, να εκπαιδευτούν στην εκτέλεση παραδοσιακών χορών,  να κάνουν βόλτα στο Φράγμα της Θέρμης, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες και να δειπνήσουν κάτω από τον έναστρο ουρανό που είναι πάντα «ανοικτός»… ιδιαίτερα για όσους έχουν μάθει να κοιτούν ψηλά.

Εκ του Γραφείου Τύπου