23 Δεκεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 722 προβολές

Στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 424, ιερούργησε την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Η Αρχιερατική θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας , ο οποίος βρίσκεται εντός του χώρου του Νοσοκομείου.

Στο ψαλτήρι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) απέδωσαν με τρόπο μυσταγωγικό Χριστουγεννιάτικους ύμνους. Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Διευθυντής του Νοσοκομείου κ. Μ. Τσελεντάκης, Ταξίαρχος, αξιωματικοί ιατροί και νοσηλευτές που διακονούν τον ανθρώπινο πόνο και νοσηλευόμενοι.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας στο λόγο του επικεντρώθηκε στο βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων και της σημασίας τους.

«Τα Χριστούγεννα, σχολίασε εύστοχα ο Σεβασμιώτατος, είναι η κάθοδος της αγάπης του Θεού. Μιας αγάπης που, εν Χριστώ Ιησού , σαρκώνεται και γίνεται Πρόσωπο. Μιας αγάπης η οποία ψηλαφάται, γίνεται ορατή και απτή και αγκαλιάζει τον παραπεσόντα άνθρωπο.

Μιας αγάπης που κατέρχεται στην άβυσσο των ανθρώπινων κριμάτων για να ανασύρει τον πεπτωκότα άνθρωπο, τον έκπτωτο βασιλιά, και να τον αποκαταστήσει στην προηγούμενη βασιλική του θέση…»

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους με αυταπάρνηση διακονούν στο Νοσοκομείο και έδωσε πλούσιες ευχές για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από το Διευθυντή και αξιωματικούς, πέρασε από 5 τμήματα του Νοσοκομείου και έδωσε ένα αναμνηστικό δώρο -ευλογία μαζί με τις θερμότερες ευχές του για γρήγορη ανάρρωση.

Η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» -συνοδοιπορώντας, στους διαδρόμους του Νοσοκομείου- αναθέρμαινε την ελπίδα και την πίστη ψάλλοντας παραδοσιακά κάλαντα.

Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα φορτισμένες με συγκίνηση και ανθρώπινη ζεστασιά.