10 Νοεμβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 3376 προβολές

Δελτίο Τύπου

Μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και παρουσία κληρικών, τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πατρός Ανδρέα Κτενιαδάκη, κτήτορα και προϊσταμένου του Ιερού Ναού.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα εκπροσώπησε, λόγω απουσίας του εκτός Θεσσαλονίκης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, ενώ συμμετείχαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Στο πρόσωπο του εκλειπόντος ως ακάματου εργάτη του Ευαγγελίου αναφέρθηκε στον επικήδειο του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Παντελεήμων. Όπως υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος, ο πατήρ Ανδρέας υπήρξε, “απλός, καταδεκτικός, πράος αλλά και μαχητής, επιεικής αλλά και αυστηρός, με βαθύ το αίσθημα της δικαιοσύνης, αντικειμενικός και αμερόληπτος. Και διαφύλαξε την παρακαταθήκη και τη δωρεά που έλαβε κατά τη Χειροτονία του“.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος έλαβε εν συνεχεία τον λόγο, μίλησε για τον άνθρωπο, τον Κρητικό, τον ποιμένα που με πίστη, σεμνότητα, ζήλο ιερό και περισσή αγάπη διαποίμανε επί 37 έτη την ενορία της Αγίας Παρασκευής.

Ο πατήρ Ανδρέας Κτενιαδάκης, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, γεννήθηκε το 1937 στα Χανιά της Κρήτης όπου και χειροτονήθηκε Ιερέας το 1962. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός και κληρικός στη Νέα Σάντα και το Πολύκαστρο Κιλκίς και από το 1980 έως και τον θάνατο του διακόνησε στον Ναό της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, τον οποίο και ανήγειρε.

Εκ του Ιερού ναού