30 Ιουνίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1895 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, τέλεσε, σήμερα, Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, τη νεκρώσιμη ακολουθία για τον π.Αρίσταρχο Τσαλπαρά, ο οποίος θυσιαστικά και με ιεραποστολική αυταπάρνηση διακόνησε το «γεώργιο»  της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε με γλαφυρότητα, στα πνευματικά παιδιά του π. Αριστάρχου, τους βασικούς σταθμούς της ζωής του: τη μαθητεία του στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο κοντά σε ενάρετους μοναχούς, την υπακοή του στο κέλευσμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρού Παντελήμονος Παπαγεωργίου να αναλάβει το μέγα της ιερωσύνης υπούργημα. Την ανάλωσή του, επί τριάντα χρόνια, στο κήρυγμα και την ιεραποστολική σπορά από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τέλος την ταπεινή, αλλά μεστή έργων αγαθών, διακονία του στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης τα τελευταία δεκαέξι χρόνια της ζωής του.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο μακαριστός π.Αρίσταρχος υπήρξε πρότυπο ευσέβειας, πίστης και ταπείνωσης. Έζησε αποστολικά, έδρασε ιεραποστολικά, τον υποδέχτηκαν οι Άγιοι Απόστολοι, την ημέρα της γιορτής τους, στη βασιλεία των Ουρανών.

 Εκ του Γραφείου Τύπου