28 Ιανουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1463 προβολές

Δελτίο Τύπου

Μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και παρουσία πολλών κληρικών, αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου τελέσθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Συκεών, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Ζλάτη, εφημερίου του Ιερού Ναού επί 44 ολόκληρα χρόνια.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στον συγκινητικό επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού ιερέως, στην πενηντάχρονη ιερατική του ζωή, στον άκακο και αληθινό χαρακτήρα του, χαρίσματα τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, τον καθιστούσαν αγαπητό και λαοφιλή ιερέα στην ενορία των Αγίων Θεοδώρων και ευρύτερα.

Προηγήθηκε το πρωί η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία της Κυριακής ενώπιον του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού π. Αθανασίου.

Ο π. Αθανάσιος Ζλάτης, υιός του μακαριστού ιερέως της Νεοχωρούδας Θωμά Ζλάτη, γεννήθηκε το 1945 στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και απέκτησε με την μακαριστή πρεσβυτέρα του Χρυσή τρία παιδιά, τον Θωμά, την Ελένη και τον Νεκτάριο. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1970 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Αθηναγόρα. Υπηρέτησε επί 2 χρόνια στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και από το 1972 στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, αρχικά στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Εξοχής και από το 1975 μέχρι την κοίμησή του στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Συκεών. Εκοιμήθη το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 σε ηλικία 74 ετών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως