14 Σεπτεμβρίου 2021 | Τελευταία Νέα | 581 προβολές

Δελτίο Τύπου

Μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και με τη συμμετοχή κλήρου και λαού τελέσθηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης, τον οποίο υπηρέτησε επί 50 συναπτά έτη, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Μυρόβαλη, συνταξιούχου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. 

Την εξόδιο ακολουθία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τέλεσε  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Βαρνάβας, ο οποίος στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού ιερέως, στην ιερατική του ζωή και στην ευρύτερη διακονία και προσφορά του στην Εκκλησία.  Προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας ενώπιον του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού ιερέως.

Ο πατήρ Αθανάσιος Μυρόβαλης γεννήθηκε το 1930 στο Ηράκλειο Λαγκαδά και απέκτησε με την πρεσβυτέρα του Φωτεινή τρία παιδιά, από τα οποία ο μικρότερος γιος του, Διονύσιος, είναι επίσης κληρικός. 

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1958 και πρεσβύτερος το 1959 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα τον Α΄. 

Υπηρέτησε ως διάκονος στον Ιερό Ναό Νέας Παναγίας Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία, επί 50 συναπτά έτη (από τις 25 Απριλίου 1959 έως τις 31 Αυγούστου 2009, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε) ως πρεσβύτερος και προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης.

Εκοιμήθη το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 σε ηλικία 91 ετών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως