2 Ιανουαρίου 2021 | Τελευταία Νέα | 2988 προβολές

Δελτίο Τύπου

Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, τελέσθηκε το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλοχωρίου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ευδοκίμου Θεοδωρίδη, προϊσταμένου του ως άνω Ιερού Ναού.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος στον συγκινητικό επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο και τα χαρίσματα του μακαριστού ιερέως και ειδικότερα στην εικοσαετή ιερατική του ζωή και στην ανιδιοτελή προσφορά και διακονία του τόσο στην ενορία του Καλοχωρίου όσο και στη Μέση Εκπαίδευση, καθώς υπήρξε καθηγητής Θεολόγος, δεδομένα τα οποία, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, τον καθιστούσαν αγαπητό ιερέα, οικογενειάρχη και δάσκαλο.

Ο π. Ευδόκιμος Θεοδωρίδης γεννήθηκε το 1969 στη Σουηδία και απέκτησε με την πρεσβυτέρα του Κωνσταντίνα τρία παιδιά, τον Νικόλαο-Χρυσοβαλάντη, τον Αθανάσιο-Μιχαήλ και τον Ανδρέα. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 2001 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο. Υπηρέτησε στις Ιερές Μητροπόλεις Σισανίου και Σιατίστης, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, και από το 2011 στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, και συγκεκριμένα ως προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλοχωρίου μέχρι την κοίμησή του. Εκοιμήθη την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2021 σε ηλικία 51 ετών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως