27 Φεβρουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 2883 προβολές

Δελτίο Τύπου

Μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και παρουσία πολλών κληρικών, αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου τελέσθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σίνδου, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού 

Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Αγγελιδάκη, συνταξιούχου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και προϊσταμένου του παραπάνω Ιερού Ναού επί 35 ολόκληρα χρόνια.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος στον συγκινητικό επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού ιερέως, στην εξηντάχρονη ιερατική του ζωή και στην ευρύτερη διακονία και προσφορά του στην ενορία της Σίνδου.

Προηγήθηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία ενώπιον του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού πατρός Μιχαήλ.

Ο πατήρ Μιχαήλ Αγγελιδάκης γεννήθηκε το 1937 στο Λαγωλιό Ηρακλείου Κρήτης και απέκτησε με την μακαριστή πρεσβυτέρα του Ελένη τρία παιδιά, την Μαρία, τον Ανδρέα και την Νεκταρία. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1959 και πρεσβύτερος το 1960 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Τιμόθεο. Υπηρέτησε επί 15 χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και από το 1974 στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σίνδου μέχρι την συνταξιοδότησή του το 2009. Εκοιμήθη την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 σε ηλικία 82 ετών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως