19 Φεβρουαρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1336 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 τελέσθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου, Γαβριήλ Μεταλλίδη, τέως Μεγάλου Εκκλησιάρχου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και συμπροσευχομένων του οικείου επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στη ζωντανή πρόσφατη ιστορία του Ελληνικού γένους που κουβαλούσε σε όλη του τη βιοτή ο μακαριστός γέροντας, καθώς γεννήθηκε στην Αμάσεια του Πόντου πριν εναν αιώνα, έζησε την προσφυγιά και υπηρέτησε επί πολλές δεκαετίες την προσφυγική Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και συγκεκριμένα τους ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Συκεών.
Πολλοί κληρικοί, πολλά πνευματικά του παιδιά, μοναχές από Ιερές Μονές της Βόρειας Ελλάδας και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Ιερά Μονή του Χορτιάτη για να ασπασθούν το λείψανο του γέροντος Γαβριήλ και να λάβουν για τελευταία φορά την ευχή του.
Η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο, πίσω από το ιερό βήμα του παλαιού καθολικού της Μονής.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως