21 Ιουλίου 2016 | Τελευταία Νέα | 2481 προβολές

Δελτίο Τύπου

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 η εξόδιος ακολουθία του πατρός Βικεντίου Κουρελάρου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
Πολλοί ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο και πλήθος κόσμου παρεβρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία ενώ ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εκλιπόντος ιερέως, ο οποίος καθημερινά τελούσε τη Θεία Λειτουργία, ευχόμενος ο Θεός να τον κατατάξει εν χώρα ζώντων και με λόγο παραμυθιτικό στάθηκε στα πρόσωπα της πρεσβυτέρας και των τριών μικρών παιδιών του πατρός Βικεντίου.
Ο πατήρ Βικέντιος Κουρελάρου γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1973, σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Βουκουρεστίου και υπήρξε Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 2003 και υπηρετούσε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης. Εκοιμήθη την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως