21 Νοεμβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 3141 προβολές

Δελτίο Τύπου

Μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και παρουσία πολλών κληρικών, αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου τελέσθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πατρός Βασιλείου Ταγαράκη, κτήτορα και προϊσταμένου του Ιερού Ναού.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ενώ συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιώτατος στον συγκινητικό επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του μακαριστού πατρός, στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του και στο ήθος του, τα οποία όπως χαρακτηριστικά είπε τον καθιστούσαν παράδειγμα μίμησης για όλους τους κληρικούς και στην παρακαταθήκη που άφησε στην Εκκλησία, στην ενορία που διηκόνισε για περισσότερα από 30 χρόνια και στην οικογένειά του.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε επίσης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Στράτος Σιμόπουλος.

Προηγήθηκε το πρωί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου ενώπιον του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού πατρός Βασιλείου.

Ο πατήρ Βασίλειος Ταγαράκης γεννήθηκε το 1936 και απέκτησε με την μακαριστή πρεσβυτέρα του Μαγδαληνή τρία παιδιά, τον π. Ιωσήφ, τον Χρήστο και την Αγγελική. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1969 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Λεωνίδα ενώ υπηρέτησε και ως εκπαιδευτικός. Από το 1986, και ενώ είχε ήδη ενταχθεί στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, μέχρι την κοίμησή του υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου, έχοντας την πλήρη ευθύνη της ενορίας.

Εκ της Ι.Μητροπόλεως