Ι.Ν.Αγ.Σπυρίδωνος Σταυρουπόλεως

 

Εφημέριοι : Μαστορέκας Θεόδωρος, Μπατίλας Τριαντάφυλλος, Σταυρίδης Κωνσταντίνος.

Διεύθυνση : Άρη Βελουχιώτη 5, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα : 2310688268

Email : AgSpiridon@imnst.gr

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος βρίσκεται στην Νικόπολη, μια περιοχή του Δήμου Σταυρούπολης, επάνω από την περιφερειακή οδό. Από τα τέλη της δεκαετίας του 90 άρχισε μια εκρηκτική αύξηση της ανοικοδόμησης και συνάμα του πληθυσμού της περιοχής. Βλέποντας αυτήν την εξέλιξη, ο Μητροπολίτης Διονύσιος ξεκίνησε την αναζήτηση του κατάλληλου χώρου για την ανέγερση ενοριακού ναού, που θα κάλυπτε τις λατρευτικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Ο χώρος βρέθηκε και έτσι στις 20 Μαΐου 2003 τέθηκε ο θεμέλιος λίθος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Διονύσιο, και ορίσθηκε ο Ιερός Ναός να τιμάται στο όνομα του εν Αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού.

Έτσι άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή της κατακόμβης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με τη συνδρομή του πιστού λαού της περιοχής τον Ιούνιο του 2007. Έτσι στις 9 Ιουνίου 2007 τελέσθηκαν τα θοιρανοίξια της κατακόμβης του Ιερού Ναού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, γεγονός που σήμανε και την έναρξη της λειτουργίας του. Σήμερα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανεγέρσεως του επάνω Ιερού Ναού.

Σημαντικό γεγονός, στην μικρή πορεία της ζωής της νεοσύστατης ενορίας, ήταν η έλευση και παραμονή για μία εβδομάδα, 24 – 30 Μαΐου 2008, της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας.