Ιερός Ναός Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Εφημέριοι : Τελίδης Χρυσόστομος, Κοτσίδης Χρυσόστομος.

Διεύθυνση : Χατζηδάκη 4, 56429, Ανθόκηποι Ευκαρπίας, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα : 2310808550

EmailAgTheopatores@imnst.gr

Ιστοσελίδαhttp://intheopatoron.blogspot.com/

Στο νοτιότερο άκρο της Νέας Ευκαρπίας, πάνω στον περιφερειακό δρόμο που ενώνει την ανατολική με την δυτική Θεσσαλονίκη και στο ύψος της γέφυρας της οδού Λαγκαδά, βρίσκεται η συνοικία των Ανθοκήπων, με την νέα και υπό κατασκευή ακόμη εκκλησία της, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

Από το έτος 2000, οι κάτοικοι της περιοχής, απομακρυσμένοι καθώς ήταν από την υπόλοιπη Νέα Ευκαρπία, άρχισαν τις προσπάθειες για να γίνουν οι Ανθόκηποι ξεχωριστή Ενορία που θα έχει την δική της εκκλησία. Έτσι την 5η Ιουνίου του 2005 γίνεται η θεμελίωση του Ιερού Ναού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ενώ λίγο αργότερα την 8η Σεπτεμβρίου του 2007, στην μνήμη των Αγίων Θεοπατόρων,  γίνονται πανηγυρικά και τα Θυρανοίξια της κατακόμβης του μελλοντικού Ιερού Ναού που θα χτιστεί από πάνω, παρουσία και πάλι του Μητροπολίτη μας και πλήθος κόσμου.

Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η οργάνωση της νεοσύστατης Ενορίας, έχοντας έντονη λατρευτική ζωή, συνυφασμένη όμως και με την μεγάλη και πλούσια δράση στους τομείς όπως της επιμόρφωσης, της φιλανθρωπίας, της νεότητας και άλλων, ενώ ποτέ δεν έπαψε το όνειρο κάθε κατοίκου των Ανθοκήπων να είναι η ανέγερση της εκκλησίας μας και η αποπεράτωση του «σπιτιού» της Αγίας Άννας και του Αγίου Ιωακείμ, προστατών των άτεκνων ζευγαριών μα και όλης της Ενορίας μας, του «Παππού» και της «Γιαγιάς» της Ορθοδοξίας.

Το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα, το Σαββατοκύριακο της 12ης & 13ης Οκτώβριο του 2019, οπότε και  τελούνται με κάθε μεγαλοπρέπεια τα Θυρανοίξια και του επάνω περίλαμπρου και περικαλλούς Ιερού Ναού μας από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και από τότε σε αυτόν τελούμε όλα τα Μυστήρια, τις Θείες Λειτουργίες και τις Ακολουθίες της Ενορίας μας, ενώ η κατακόμβη που φιλοξένησε επί μια δεκαετία την λατρευτική ζωή μας,  παραδόθηκε στην νεότητα και στις δραστηριότητες της «Ιθάκης», της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, αλλά και στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας «Με ανοιχτές αγκάλες» και τις ανάγκες του. 

Στον Ιερό Ναό μας τελείται κάθε Τρίτη απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, Ιερά Παράκλησις «δια την λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας»

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες της Ενορίας μας:

http://intheopatoron.blogspot.gr & http://enetheopatoron.blogspot.gr