29 Σεπτεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 959 προβολές

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου π.Βασίλειου Τούλη από τον Επίσκοπο Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονα.

Μέσα σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης ο Επίσκοπος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα ανέφερε χαρακτηριστικά:<< Οι στιγμές που ζούμε, ιδιαίτερα για τους ιερείς που κυκλώνουν τη σορό, είναι συγκλονιστικές και εξόχως διδακτικές. Ο θάνατος είναι μία αλλαγή του τρόπου ζωής. Ο άνθρωπος συνεχίζει να ζει αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο>>. Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος με συγκινητικά λόγια αναφέρθηκε στην υποδειγματική για το λαό και τον κλήρο προσωπικότητα του μεταστάντος. Ο μακαριστός π. Βασίλειος άσκησε με ακατάπαυστο ζήλο το ιερατικό αξίωμα πάνω από 60 χρόνια ενώ η 25χρονη διακονία του στον Ι.Ν Αγίων Πάντων έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη του ποιμνίου του. Υπήρξε πρωτοπόρος στο έργο της διακονίας καθώς διετέλεσε υπεύθυνος του συσσιτίου και του φιλοπτώχου. Προσωπική του έμπνευση αγάπης υπήρξε η δημιουργία τραπεζικών βιβλιαρίων για τα άπορα παιδιά της ενορίας,τα οποία στο πρόσωπό του βρήκαν έναν στοργικό πατέρα. Τέλος, ο Επίσκοπος μετέφερε τα θερμά συλλυπητήριά του Σεβασμιωτάτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα,ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας , ο δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και κ. Στέλιος Παπαθεμελής.

Η ταφή πραγματοποιήθηκε στην Άρνισσα Πέλλας, την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος.

Εκ του Γραφείου Τύπου