5 Μαρτίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1330 προβολές

Δελτίο Τύπου

Ο Ιερός ναός του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης Θεσσαλονίκης της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως την Κυριακή 4 Μαρτίου πραγματοποίησε Ιερό Προσκύνημα στις Σέρρες επ’ ευκαιρία της Έλευσης και της Παραμονής του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας από τα Ιεροσόλυμα στην Ανδρώα Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Σερρών.

Τον εφημέριο του Αγίου Πολυκάρπου π. Στυλιανό Χαρπαντίδη με τους 54 ενορίτες του, τους υποδέχτηκε ο προϊστάμενος της Μονής  και υπεύθυνος του ιδιαίτερου γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου, πανοσιολογιώτατος αρχιμαδρίτης Νεκτάριος Καϊμακάμης μαζί με το σύνολο των μοναχών. 

Ακολούθως οι προσκυνητές από την ενορία του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης είχανε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να ξεναγηθούν προσωπικά από τον πανοσιολογιώτατο αρχ. Νεκτάριο στον ιστορικό ναό των Αγίων Θεοδώρων, την παλαιά Μητρόπολη των Σερρών, στον οποίο φυλάσσεται πλήν της Θαυματουργής μαρμαροανάγλυφης εικόνας της Παναγίας της Πονολύτριας και η Τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη, των οποίων την Ευλογία και ελάβανε.

Γεμάτοι ιερή κατάνυξη, ιδιαίτερη ευλογία και πνευματική ανάταση οι προσκυνητές επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες εντυπώσεις και ιδιαίτερα χαρούμενοι από την φιλοξενία που συνάντησαν στίς Σέρρες παρουσία και συνοδεία του πνευματικού τους πατέρα, π. Στυλιανού Χαρπαντίδη.

Εκ του Ιερού Ναού