14 Μαΐου 2019 | Τελευταία Νέα | 752 προβολές

Δελτίο Τύπου

Σ’ ένα οδοιπορικό που ξεκίνησε δύο μέρες μετά τη Λαμπρή Ανάσταση, αναζητήσαμε τα νάματα της πίστης μας και τη φανέρωσή της στο νησί των Αγίων, την Κύπρο.
Από τη Δευτέρα 29 Απριλίου έως το Σάββατο του Θωμά, 4 Μαΐου, 45 προσκυνητές με τη συνοδεία των πατέρων Διονυσίου Πατσάνη, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, με διοργανωτή της εκδρομής τον π. Γεώργιο Μίλκα και συμμετέχοντα τον π. Νεκτάριο Λασκαρίδη από τη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, γευτήκαμε πραγματικά Χριστό και Ελλάδα στο νησί της Κύπρου.
Στα προσκυνήματά της πολλές φορές φέραμε στο νου μας τα Ιεροσόλυμα, μοιάζουν, με σύνδεσμο τον τάφο του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.
Η παρουσία της Παναγίας ζωντανή, όπως και η πίστη των κατοίκων της μεγαλονήσου, που ύψωσαν πανέμορφα μοναστήρια τιμώντας το πρόσωπό της, όπως αυτό του Κύκκου και της Τροοδίτισσας.
Από τις συγκινήσεις δεν στερηθήκαμε κι αυτές του εθνικού συναισθήματος που βουρκώνει τα μάτια στα φυλακισμένα μνήματα και στον τύμβο της Μακεδονίτισσας.
Και σύγχρονη και κοσμοπολίτισσα, αλλά και δεν ξεχνά η Κύπρος!
Κρατάει με σεβασμό τα όρια – πράσινη γραμμή – της ταλαιπωρημένης ελευθερίας της και σου μεταφέρει με ψυχραιμία αυτό που ακόμη αναζητάει… να ξαναδεί την Αμμόχωστό της να ‘χει ζωή στους δρόμους της.

Εκ του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ευόσμου